1. HABERLER

  2. 2000 Yılı Sonrası Emekli Olanlara Müjde! İntibak Görüşmeleri Tamamlandı! 355 TL İntibak Zammı Yeni Yılda Geliyor Mu?
2000 Yılı Sonrası Emekli Olanlara Müjde! İntibak Görüşmeleri Tamamlandı! 355 TL İntibak Zammı Yeni Yılda Geliyor Mu?

2000 Yılı Sonrası Emekli Olanlara Müjde! İntibak Görüşmeleri Tamamlandı! 355 TL İntibak Zammı Yeni Yılda Geliyor Mu?

Sürekli olarak emekliye yapılacak intibak zammı ödemeleri hakkında yeni güncellemeler meydana geliyor. Beş milyon vatandaşa etki eden bu zam için gelecek senede birçok beklenti bulunuyor.

A+A-

Memur-Sek sendikası vatandaşların adına bütün istekleri devlete bildirmiş ve gerekli güncellemelerin yapılmasını talep etmişti. Belirlenen yıl öncesinde emekli olan kişilere verilen hakların, sonrasındaki emekli kişiler için de verilmesi bekleniyor. İntibak zammı gerçekleştirildikten sonra en az emekli maaşının ne kadar olması bekleniyor?

İntibak zammının ardından vatandaşların maaşının ne kadar olması bekleniyor? Sorularını cevaplandırmak isteyen emekliler, bu gelişmeleri merak ediyor. 2000 senesinden önce emeklilik hakkı alan yüzlerce kişi bu hakkı almış ve sonrası için de bir ümit doğmuştu. Yapılan görüşmelerin ardından 355 TL olarak konuşulan zam miktarının maaşlara yansıtıp yansıtılmayacağı ise merak konusu oldu. Çeşitli farklı alanlardan emekli olan vatandaşların birbirlerine denk maaşlar alması amaçlanıyor.

Emekli İntibak Zammı Son Durum Nedir?

2000 senesinden evvel emeklilik hakkı alan vatandaşların aldığı intibak zammı haklarının, sonrasında emekli olanlar için de kazanılması isteniyor. Fakat daha bu konu ile ilgili yapılan resmi bir açıklama bulunmamaktadır. Öngörülene göre bu zamlar maaşlara direkt olarak verilecektir. Bu istekler uygulanır ise kişilerin maaşında 355 TL olarak bir artış oluşacak.

İntibak Talebi Gündeme Taşındı

2000 senesinin ardından emeklilik hakkı alan kişiler bu intibak zammı düzenlenmesinin bir an önce uygulanmasını istiyor. Memur işçiliğinden emeklilik hakkı alan kişilere uygun olarak sunulan bu teklif sonrasında, Memur-Sen taleplerini hükümete de taşıyor.

Kamu Personeli Danışma Kurulu görüşmeleri esnasında masaya yatırılması ve çözümlenmesi beklenen bu istek, herkesin eşit haklar almasına yardımcı olacak. Az maaş alan kişilere de eşitlik sağlanacak ve ek ödemelerle bu farklar giderilecek.

Bağ-kur ve SSK emeklilerinin istekleri eğer kabul edilirse, yüzlerce kişinin maaşında artış yaşanması söz konusu. 2000 senesinden sonra emeklilik hakkı elde eden kişilere, 50-355 TL arasında bir artış gelecek. Maaşları yeniden hesaplanacak ve her emeklinin maaşında belirli miktarlarda oynama görülecek. Emekliler Derneği’nin açıklamasında göre bu haklardan toplamda beş milyon vatandaş yararlanacak.

İntibak Düzenlemesi

2000 senesinin öncesinde sigorta primi bulunan fakat bu senenin sonrasında emeklilik hakkı alan kişiler, karışık sistem hesaplaması ile maaş alacaklardır. 2000 senesinden sonra emeklilik hakkı alanlar iki ayrı şekilde ele alınmaktadır. 2008 senesinin öncesi ve sonrasında emeklilik hakkı alan kişiler.

Emekliler arasındaki farkların oluşmaması için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler bakanlığı girişimlerde bulundu. Bu düzenlemeler içerisinde kişilerin maaşları düzenlenecek ve herkesin eşit maaş alması sağlanacak. Emekli kişilere göre düzenlenen bu uygulama ile bütün farklı emekliler tek olarak değerlendirilecek.

İntibak Ne Zaman Çıkacak?

Toplamda beş milyon kişiye yardımı dokunacak olan bu çalışmalar sene sonuna kadar bitirilecek. Bu görüşmeler ile yeni açıklamalar sitemizde bulunacaktır.

Talepler Ne Getirecek?

En az alan emeklilerin maaşları ile bütün emekli maaşlarının aynı orana gelmesi bekleniyor. Emekli vatandaşlara yapılan diğer ödemelerle birlikte toplam 2324 TL maaş yatacak. Sağlık alanında kişilerin ek ödemeleri kaldırılacak ve maaşlarda herhangi bir azalma bulunmayacak.

Eğer kişilere verilen ek ödemeler değiştirilir ise emekliler %4 yerine %9 oranında ödemeler alacaklar. Bu oran ise 255 ile 382 TL arasında değişiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.