1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFLERİ

  3. Sağlıklı Ispanaklı Börek Tarifi Nasıl Yapılır? Sağlıklı Ispanaklı Börek Tarifi Malzemeleri ve Yapılışı...
Sağlıklı Ispanaklı Börek Tarifi Nasıl Yapılır? Sağlıklı Ispanaklı Börek Tarifi Malzemeleri ve Yapılışı...

Sağlıklı Ispanaklı Börek Tarifi Nasıl Yapılır? Sağlıklı Ispanaklı Börek Tarifi Malzemeleri ve Yapılışı...

Türk mutfağının eşsiz bir lezzeti olan tepsi börekleri, Bosna Hersek'in milli yemeklerinden biridir. Demir, kalsiyum ve sodyum gibi mineraller içeren ıspanak, özellikle fırıncılıkta kullanılan bir sebzedir.

A+A-

Genellikle pişirildikten sonra tüketildiği için metabolizmayı hızlandırır ve uzun süre tokluk hissi verir. Tepsi börekleri genellikle ıspanakla yapılır ancak peynir ve kıyma ile de servis edilebilir. Malzemeler hazır olduğunda çıtır çıtır yumuşacık ıspanaklı börek nasıl yapılır.

 Ispanaklı Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr ıspanak
  • 4 yufka
  • 2 soğan
  • 150 gr beyazpeynir
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Sade soda
  • 3 yumurta
  • 1 çorba kaşığı çörek otu
  • Tuz
  • Karabiber

Ispanaklı Tepsi Böreği Nasıl Yapılır?

İlk olarak bir yumurtayı kâseye kırın ve bir çırpma teli ile karıştırın. Süt, soda ve zeytinyağını ekleyip karıştırmaya devam edin. Bu sırada ıspanakları bol suyla güzelce yıkayın ve ardından doğrayın. Soğanı soyun ve küçük parçalar halinde kesin. Bir tavada bir kaşık zeytinyağını ısıtıp soğanları ve ıspanağı kavurun. Tuz ve karabiber ile tadı ayarlayın. Kavurduktan sonra tavayı ocaktan alın. Ve karışıma rendelenmiş peynir ekleyin.

Bir fırın tepsisini yağlayın ve kenarları tepsiden taşacak şekilde yufkayı serin.  Biraz süt karışımı ile nemlendirin ve ikinci yufkayı da yerleştirin. Üçüncü kat yufkayı da serdikten sonra, ıspanaklı karışımı ekleyin. Ardından kalan yufkaları sütlü karışımla bol miktarda ıslatarak serin. Tepsiden sarkan yufkaları kıvırın. Kalan süt karışımını üstüne her yerine gelecek şekilde dökün ve üzerine çörek otu serpin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25- 30 dakika pişirin.

Servis Önerisi

Özel günlerde servis edilebilecek ıspanaklı börekler, hafifliği ile bilinen mercimek köftesi ve zeytinyağı sarma çeşitlerini sunabiliriz.

Ispanaklı Tepsi Böreğinin Püf Noktaları Nelerdir?

Eritilmiş tereyağı ekleyerek hamurun çıtır olmasını sağlayabilriisniz.Hamurun kabarması için yumurta ve sodayı bir kâseye alın ve karışımı hamurun üzerine yayın. Dilerseniz bu tarifi sütsüz bir şekilde zeytinyağı, soda ve yumurta karışımı ile de hazırlayabilirsiniz.

Ayrıca hazırladıktan sonra buzdolabında bir saat bekleterek böreği daha da lezzetli hale getirebilirsiniz.Ispanağın lezzetini arttırmak için ıspanağa beşamel sos eklenebilir.Börek yaparken en önemli şey böreği güzel yapacak olan yufkadır. Tarifi doğru şekilde uygulamak için taze yufka kullanın.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.