1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Sigorta Girişiniz Varsa Yaşadınız! SGK’ya Dilekçenize Verin 4373 TL’nizi Alın
Sigorta Girişiniz Varsa Yaşadınız! SGK’ya Dilekçenize Verin 4373 TL’nizi Alın

Sigorta Girişiniz Varsa Yaşadınız! SGK’ya Dilekçenize Verin 4373 TL’nizi Alın

SGK Tek Tıklama ile 4473 TL Ödüyor!

A+A-

Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığı pek çok kişi için cenaze ödeneği seçeneği sağlıyor. Bakanlık tarafından aktif hale getirilen bu ödemeler 1250 TL olarak belirlendi. Yakınları vefat eden kişiler Bu ödenekten faydalanabilecek.

SGK tarafından belli başlı kişilere ise 4473 TL ödeme gerçekleştiriliyor. Ödenekler belli şartları taşıyan kişilere sağlanıyor.

Meslek hastalığı ya da iş kazası sonucu vefat eden kişilere yapılan ödeneklerde başvuruda bulunduktan sonra bu ödemeyi alabilirsiniz.

İş kazası mesleki durumdan dolayı vefat eden ya da malullük durumundan dolayı vefat eden kişilerin yakınları SGK’ya başvuruda bulunduktan sonra bu ödenekleri alabilir. Bu şartlar sağlandıktan sonra kişilere cenazeden sonra ödenekler son olur. Beş sene başvuru hakkı ile birlikte bu yıllar içerisinde başvuruda bulunabilirsiniz.

Kimlere Ödenek Sunuluyor?

Eşe, çocuklara, kardeşlere ve anne babaya bu ödenekler sunuluyor. SGK tarafından yapılan açıklamaya göre 2022 yılı itibarıyla bu ödenekler minimum 1250 TL olarak belirlenmiştir maksimum olarak 1473 TL olarak belirlenmiştir.

Kişiye vefat ettikten sonra yakınları kardeşleri annesi babası eşi ya da çocuğu herhangi biri 5 sene içerisinde başvuruda bulunmak zorundadır. 5 seneyi açtıktan sonra ise bu ödeneği almak mümkün olmuyor. Bu yüzden de bu süreyi aşmadan 5 sene içerisinde başvuruda bulunarak vefat eden kişi adına iş kazası ya da malullük durumunda vefat edildiği sürece 1250 TL'den 4473 TL’ye kadar ödenek alma imkânı mevcuttur.

Başvuru Şart mı?

Tek seferlik şeklinde yapılan bu ödemeler, başvuru şartları sağlandığı sürece kolay bir şekilde alınabilir. Başvuruları yaparken özellikle vefat eden kişi öldükten ilk 5 sene sonrasında yapılmasına dikkat etmek gerekir. Şartlar incelendiğinde ise 1250 TL’den başlayarak bu ödenekler kişiye tek seferlik şekilde sağlanır. Vefat eden kişinin kardeşim annesi babası çocukları gibi kişiler bu başvuruda bulunarak ödenekten faydalanabilir. Kısa süre içerisinde Tek seferlik olarak bu ödeneği alan kişiler Daha sonrasında bu durumdan faydalanabilir.

İş kazası ya da malullük durumlarından kişi çalışamaz hale geldiğinde ya da bu durumdan dolayı vefat ettiğinde yakınları bu ödeneği almaya hak kazanıyor. Aynı zamanda 5 sene içerisinde başvurulan herkes şartları sağladığı sürece kolaylıkla ödeneklerden yararlanabilir.

Bazı durumlarda yaşanan iş kazaları ciddi şekilde vefatla sonuçlanabildiği için böyle zamanlarda devlet kişinin yakınlarına bu ödenek hizmetlerini sunuyor. Bakanlık tarafından belirlenen bu miktarlar 2022 yılı itibariyle başvuran herkesin rahatlıkla alabileceği ödeneklerdir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.