Hadi 30 Ağustos soru ve cevapları

Hadi bu akşam 30 Ağustos'a özel bir yarışma yaptı ve kazananlara toplamda 30.000 TL ödül dağıttı. Hadi'nin bugünkü ipucu ise alışalanın dışına çıkarak yalnızca BİP uygulamasından yayınlandı.

Hadi 30 Ağustos soru ve cevapları

Peki 30 Ağustos'taki Hadi yarışmasının soru ve cevapları neler?

1.SORU

BİP ile aşağıdakilerden hangisini yapabilirsiniz?

A) Grup Görüntülü Görüşme

B) İkinci numaram BİP'te

C) Hepsi

CEVAP: Hepsi

2. SORU

Hangi ülkenin Türkiye ile kara sınırı yoktur?

CEVAP: Macaristan

3.SORU

Türk Bayrağı'nın zemin rengi kırmızı yerine genellikle hangisiyle ifade edilir?

CEVAP: AL

4.SORU

''Söylev'' hangisinin günümüz Türkçesi ile yazılmış halidir?

CEVAP: Nutuk

5. SORU

30 Ağustos'ta zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi hangi yıl yaplmıştır?

CEVAP: 1922

6. SORU

''Türk mavisi'' ve ''Türk taşı'' olarak da tanımlanan Turkuaz rengi sıklıkla neresi için kullanılır?

CEVAP: Akdeniz Sahilleri

7. SORU 

''Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur!'' hangisinin son cümlesidir?

CEVAP: Gençliğe Hitabe

8. SORU

Mustafa Kemal Paşa'nın Büyük taarruzu başlattığı, sevk ve idare ettiği 1874 rakımlı tepe hangisidir?

CEVAP: Kocatepe

9. SORU 

''La Diva Turca'' lakabı hangi opera sanatçımıza aittir?

CEVAP: Leyla Gencer

10. SORU 

Nesrin Olgun hangi denizi yüzerek geçen ilk Türk kadın yüzücüdür?

CEVAP: Manş Denizi

11. SORU 

Hangisi Türkiye'nin kurucu üyesi olduğu uluslararası örgütlerden biri değildir?

CEVAP: NATO

12. SORU 

30 Ağustos Zafer Bayramı ilk kez 1924 yılında hangi isimle kutlanmaya başlanmıştır?

CEVAP: Başkumandan Zaferi

Hadi'nin 30 Ağustos yarışmasında 30.000 TL2lik ödül 12 soruyu da doğru cevaplayan 21.444 kişiye eşit olarak paylaştırıldı.

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2018, 21:45
YORUM EKLE